Passa al contingut principal

Hi haurà un setembre per tothom al Teatre Gaudí

Dijous vaig anar a veure "Hi haurà un setembre per tothom” al #TeatreGaudí.

Aquest nou i interessant projecte de #LaGàrgolaProduccions, ens presenta una parella divorciada a la recepció de la consulta d'un terapeuta. Aquesta, conformada per #NúriaFlorensa i #XaviMercadé, ens regala unes interpretacions 100% versemblants, plenes de química i sintonia, amb uns personatges tan reals que ens semblen gairebé coneguts.

Segons avança l'obra, anirem descobrint el perquè d'aquesta espera a la sala, gràcies a l'interessant i elaborat text de #FrankBayer. Ell, entoma un tema excepcionalment dur per a moltes parelles, que generalment és tabú: la mort d'un fill. Parlar-ne i visibilitzar-ho, és interessant des d'un prisma artístic segons està plantejat l'espectacle, amb tocs d'humor freqüents... però també des d'un punt de vista social, fet a destacar, en aquesta difícil peça dirigida amb encert per #LauraPorta i #RicardMartí.

La delicadesa amb la qual es parla el tema és una delícia. Demostra un gran respecte i comprensió sobre la temàtica de la qual es parla.

L'escassa escenografia no constitueix un entrebanc per gaudir de l'obra, que flueix amb naturalitat gràcies al triangle virtuós conformat per direcció, autoria i repartiment.

El final, vitalista i en positiu, tanca amb habilitat tot el vist d'aquesta parella, amb bons i mals moments al llarg de la seva vida... engolit, això sí, com si es tractés d'un forat negre, per la pèrdua d'un fill i les dificultats (que no revelaré per evitar espòilers) de l'altre.

La podeu trobar fins al 2-6-24.

Nota: notable.





Sinopsi:

La Irene i en Marcel, separats des de fa cinc anys, han quedat a la sala d'espera d'un psiquiatre infantil per abordar la situació d'en Jan, el seu fill, recentment diagnosticat d'Asperger.

El retrobament de la parella, trencada per una mort prematura, ens farà viatjar per la seva història agredolça marcada pel dol i per la incapacitat de posar paraules a traumes que superen els límits humans.

Un relat punyent amb tocs de comèdia que posa llum a unes vivències sovint invisibilitzades.