Passa al contingut principal

Divina de la mort a El Maldà

Dilluns vaig anar a veure #DivinaDeLaMort a #ElMaldà.

Aquest particular cabaret, ple de diferents gags relacionats amb les violències estètiques, traspua feminisme per tots els costats. Això, sens dubte, és una delícia i més amb els temps que corren de proliferació, malauradament, d'una extrema dreta capficada en soterrar la cultura.

El repertori mostrat en clau humorística i reivindicativa, ens regala dos moments estel·lars.

Per una banda, una cançó ben original d'un "Ken deconstruït", seguint les petjades de Barbie, però amb un punt més àcid, que li senta fenomenal. Cal dir que el combo conformat per la punyent lletra, la vistosa caracterització i la divertida coreografia, fan que el resultat sigui fantàstic: tot un caramel a gaudir.

Per l'altra, el moment còmic ple d'irreverència, d'una terapeuta que rep a una noia amb uns petits problemes de caràcter sexual, és simplement exquisit. La constatació del fet que faci el que faci la pobra noia, de cara a la societat hetero-patriarcal estarà malament i tot serà criticable, és mostrat amb molta gràcia i força.

La resta de gags, malgrat estar per sota d'aquests, ens faran passar una estona divertida i perquè no dir-ho, reflexiva.

Convé destacar l'interessant vestuari proposat per #AleixGarcia. Sens dubte és un dels punts forts d'aquesta transgressora peça.

En definitiva, una bona obra de petit format on feminisme i cabaret van de bracet.

Podreu trobar aquest espectacle orientat a un públic jove, de nou (ja va fer temporada a El Maldà amb anterioritat), fins al 28-6-24.

Nota: bé.





Sinopsi:

Un cabaret per alleugerir les pressions estètiques (com a mínim una estona).

Divina de la mort és un cabaret lleuger i descarat que, en clau de comèdia, revela el caràcter grotesc de les violències estètiques amb una combinació perfecta de crítica i divertimento.

Sota la forma i els colors del cabaret més clàssic, els números d’aquest espectacle exposen situacions contemporànies basades en experiències pròpies, enquestes i entrevistes. Però no patiu, tenim clar que la gràcia de la vida és posar-hi una mica de maquillatge i algun filtre, oi?

L’espectacle de la jove companyia Facòf torna després de l’èxit de públic i crítica de la temporada passada.