Passa al contingut principal

Les dones sàvies a El Maldà

Diumenge vaig veure #LesDonesSàvies a #ElMaldà.

Portava temps darrere d'aquest espectacle que ha encetat la seva sisena temporada (amb més de 300 funcions, que es diu aviat) i per fi l'he pogut veure.

Voldria dir-vos que la peça, originàriament del 1672 (de #Molière), ha estat adaptada per #LluísHansen, amb algunes referències contemporànies. El canvi més significatiu que trobem, és el referent a un dels antagonistes, un conegut poeta de l'època, en l'original, que en el muntatge d'enguany és substituït per un tertulià anomenat Cunill (emmirallat, com resulta evident, en Josep Cuni)... que s'interposarà entre dos joves enamorats, que hauran de lluitar (i molt) per poder estar junts.

El treball actoral d'#EnricCambray (que vaig poder gaudir fa poquet a #Hamlet.02) i el de #RicardFarré, és fantàstic, malgrat les dificultats d'haver-se de multiplicar per poder realitzar tots els personatges ells sols (com ja succeïa a la meravellosa #ElBonPolicia, d'aquest últim actor). La còmica parella, amb una química brutal i amb gran talent, és sens dubte el punt fort de l'espectacle.

Tant el vestuari, de #MarcUdina com l'escenografia, d'#EnricRomaní, s'avenen a la perfecció amb el particular espai que conforma El Maldà. Realment ens transporta quatre-cents anys endarrere gràcies a la seva particular fisonomia.

Atenció, però, que com ja ha passat en anteriors ocasions, malgrat que hi ha funcions fins al 3-11-24, ja es troben totes les entrades exhaurides. Així que si voleu veure-la, haureu d'esperar a una possible octava temporada en cartell i aquest cop si, ser ràpids en agafar les entrades.

Nota: notable.




Sinopsi:

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.