Passa al contingut principal

Maleït mirall al Teatre Tantarantana

Ahir vaig veure "Maleït Mirall" al Teatre Tantarantana.

La proposta, de la jove companyia Maldito Espejo, que tot just aixeca el vol en el circuit professional, és engrescadora en línies generals, malgrat les dificultats trobades (que repercuteixen en el resultat final, això sí).

Així, trobarem a escena una jove perduda, sense rumb, que arran d'una dolorosa ruptura amb el que fins llavors era el seu xicot, veu com tot el construït durant anys s'esfondrà. D'aquesta manera, davant de la nova situació, trobant-se tocada anímicament i amb una malmesa autoestima, emprendrà un camí espinós en el qual l'acompanyarem com a espectadors.

Aquest "thriller emocional" el protagonitzen Laia Bannana, Lara Oliete i Orol Altimir, que ens regalen unes actuacions espontànies i naturals. El trio, molt ben avingut, funciona. En alguns moments, però, la dicció no és la millor i costa d'entendre el text. Tanmateix, això succeeix puntualment només.

La intrigant trama d'Adrián de La Llave i Sílvia Espín transcorre amb dinamisme i manté l'atenció de la persona espectadora. No obstant això, el final resulta un xic abrupte i críptic, arribant a desconcertar. Segurament, l'efecte deu ser buscat, però del que estic segur és que sortireu per la porta del Tantarantana amb ganes de parlar-ne amb la persona que veníeu (si és que no heu vingut sols).

En definitiva, una primera aposta, arriscada, per part d'una formació emergent, realitzada amb molt d'amor, que de segur us farà reflexionar sobre el trobat.

La podreu trobar fins al 26-1-25.

Nota: bé.





Sinopsi:

I ara, qui soc? Aquesta és la incertesa a la qual s’enfronta la nostra anònima protagonista, una jove en crisi que veu com el seu pla de vida s’ensorra quan la seva parella trenca amb ella després de set anys de relació. Per si no n’hi hagués prou, la confiança en si mateixa, que abans desbordava, ha saltat pels aires, fet que li està arruïnant totes les cites i deixant-la a mercè de la falta de comprensió de les seves amigues. Però el pitjor no és això: el pitjor és suportar que cada cop d’ull al mirall, cada foto, cada projecció de la seva imatge li retorni el reflex d’un monstre horrible i deforme, un que està consumint la seva autoestima i tancant-la en si mateixa.

Després d’una desastrosa i humiliant cita, la seva desesperació la porta a signar un pacte amb una entitat sobrenatural perquè els seus reflexos, fotos i (sobretot) el seu perfil a Tinder projectin la imatge d’ella mateixa que desitja. La seva confiança i actitud renovades arran del pacte seran, irònicament, la seva veritable perdició.

Amb la seva humanitat en joc, la protagonista es veurà així forçada a enfrontar-se cara a cara als seus dimonis i a les veritats no assumides de la seva ruptura, la seva única opció si de debò vol alliberar-se del pacte… i ser capaç de tornar a reconèixer-se davant del mirall. Una proposta terrorífica on reconeixeràs el teu costat fosc.

Maleït Mirall és una proposta amb un espai escènic minimalista on les projeccions, la il·luminació i els efectes d’àudio són elements essencials per acompanyar la nostra protagonista en un viatge al seu revers fosc.