Passa al contingut principal

Entre monstres al Teatre Akadèmia 📆

El 26-1 vaig veure "Entre monstres" al Teatre Akadèmia i ara us porto la meva crítica d’aquesta peça, que podreu trobar en cartell fins al 16-2-25.

Aquest espectacle d'Israel Solà (conegut àmpliament per la seva exquisida feina dirigint a la companyia "La Calòrica") entoma frontalment un tema dur com el maltractament intrafamiliar.

A través dels records del protagonista, activats arran de la visita a un pis en venda, la peça ens endinsa en la seva difícil infantesa marcada pel maltractament, mostrant diferents episodis de gran duresa.

La peça, una cració de "42KM", es fa sobre un vernís de records i pensaments, amb la qual cosa el presentant no és planer o fàcil de seguir, arribant a ser un xic críptic en alguns moments.

Les interpretacions del magnífic repartiment conformat per Montse Esteve, David Bagés (tot un referent del teatre al nostre territori), Rafa Delacroix i Georgina Latre (tots dos magnífics a "Not my monkeys"), estan plenes de veritats i són enormement dures, com la temàtica mostrada. Aquestes actuacions que tan profundament ens interpel·len, ens abocaran a experimentar una muntanya russa d’emocions difícils de descriure.

L'escenografia a càrrec de "De las flores", aparentment senzilla, amaga una sorpresa final d'una gran bellesa artística. De fet, aquesta és una metàfora visual, en si mateixa, del que estem presenciant. La combinació amb el disseny de llums acurat de Sylvia Kuchinow, no fa sinó reforçar-la.

Cal apuntar, però que el final abrupte va deixar un xic desconcertat el públic.

En definitiva, una peça no apte per a tots els públics ni per a tots els estómacs, donada la duresa de la temàtica que aborda. Una obra escrita amb precisió per Manel Moreno, que ens transporta a un viatge difícil, però necessari, posant sobre la taula una qüestió que, com a societat, no podem ignorar i que cal denunciar.

La podreu trobar fins al 16-2-25.

Nota: notable.



Sinopsi:

Ens trobem en un pis en venda que avui viu en silenci, envoltat per l’eco d’una ciutat que el manté allunyat.

Un possible comprador és rebut per un carismàtic venedor encarregat d’acompanyar-lo per les diferents estances que componen el pis. A poc a poc descobrirem que aquesta visita és un recorregut pels records de la infància del comprador.

Durant aquest viatge al passat es retrobarà amb aquelles figures que aniran omplint els diferents espais buits que recorre i qüestionant els seus records.

Aquell pis, avui nu, una vegada fou una llar. Aquell pis, avui buit un dia va estar ple i aquell comprador un dia fou un nen. Un nen que un dia algú va decidir fer oblidar.

Aquesta és la història d’un oblit, la història d’algú, que un dia, va decidir recordar.